Skip to main content

EERSTE KEER
DISC GOLF

Voor je start

Aha! Je gaat je eerste rondje disc golf spelen. Leuk, en welkom in onze wondere wereld!

Dit is wat je allemaal nodig hebt:

 • Discs
  • Je mag je eigen discs uiteraard gebruiken
  • Discs kan je ook ontlenen in de bibliotheek van De Pinte; daar krijg je een set van drie discs die je dan vier weken mag houden. Discs kan je ook lenen bij de gemeente De Pinte (OCP – Moerkensheide – Gemeentehuis) tijdens de respectieve openingsuren. Je kan sinds 12 juli ook bij Sweet Bean terecht! Bij overhandiging van je identiteitskaart ontvang je een leen disc. Wanneer je die terug brengt, krijg je je identiteitskaart terug. Bij verlies wordt de aankoopprijs van de disc gevraagd (15€)
 • Plattegrond parcours – dit kan je vinden aan de start van het parcours en op deze pagina!
 • Scorekaart – die kan je hier onder downloaden
 • Goede stapschoenen
 • Eventueel:
  • een klein handdoekje om je discs schoon te maken
  • Zonnecrème indien nodig
  • Iets om te drinken onderweg

HOE SPEEL JE HET SPEL

Het spel speel je als volgt:

1 – Start het spel

De spelers starten aan Hole 1. Elke speler gooit de disc van aan de startplaats richting basket; let goed op waar je disc landt. Spelers die niet gooien staan altijd achter de speler die aan de beurt is.

2 – Voortgang

Nadat elke speler geworpen heeft, is het de beurt aan de speler van wie disc het verste van de basket verwijderd is. Deze gooit van waar zijn eerste disc geland is. Dit mag met dezelfde disc zijn, maar ook met een andere.

3 – De hole afwerken

Een speler heeft de hole afgewerkt wanneer de disc in het mandje van de basket beland is, of in de kettingen vast zit. Wanneer elke speler de hole heeft afgewerkt, kan de volgende hole gestart worden. De speler met het minste aantal worpen mag de volgende hole starten.

4 – Vervolg

Noteer het aantal worpen die je nodig had voor de vorige hole. Herhaal daarna stap 1 – 3 tot het einde van het parcours. Wanneer alle holes gespeeld zijn, kan je de uiteindelijke uitslag berekenen door alle punten op te tellen. De speler met het laagste aantal punten, wint het spel.

5 – Speciale gevallen

Putting zone – wanneer u zich op minder dan 10m van de basket bevindt, bent u in de putting zone. Binnen deze zone, moet uw worp in evenwicht gebeuren, en mag u vb. niet naar voor bewegen met uw voeten na de worp.

OB – out of bounds: een OB zone is een zone waar de disc niet mag in belanden. Gebeurt dat toch, dan krijgt de speler een strafpunt, en dient de speler de volgende worp te doen op één meter van het punt waar de disc de OB zone in gegaan is.

Disc niet op de grond beland – wanneer uw disc vb. in een boom beland is, moet de volgende worp gebeuren recht onder waar de disc terechtgekomen is.

De volledige spelregels kan je via deze link vinden: https://depidigo.be/spelregels

Hou rekening met de andere gebruikers van het Parkbos terwijl je speelt, en gooi enkel als je zeker bent dat je niemand raakt. Laat ook niets achter, en wees een heer/dame en laat de plaats mooier achter dan je ze gevonden hebt!

Veel plezier alvast, en laat ons vooral weten wat je ervan vond (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)!